Вдосконалення системи управління якістю виробництва машинобудівної продукції. - Vanko, Volodymyr; Prikhodko, Oleksandr (Праці Одеського політехнічного університету, 2024)
На підставі аналізу вимог чинних нормативних документів запропоновано підхід для покращання ефективності системи управління якістю машинобудівного виробництва завдяки застосуванню теорії матричного числення та аналізу ризиків через різні види та наслідки потенційних відмов у споживача (FMEA). Систематизовано та досліджено перелік технологічних процесів виробництва гільзи циліндра двигуна внутрішнього згорання на основі складених двох причинно-наслідкових діаграм Ісікави та часткових векторів якості даних процесів. Встановлено напрями оптимального управління процесами виготовлення з метою забезпечення ефективного управління якістю даної гільзи.