Удосконалення моделі оцінки процесів системи управління якістю. - Perperi, Liudmyla; Oborskyi, Hennadii; Goloborodko, Ganna; Palennyy, Yuriy (Праці Одеського політехнічного університету, 2024)
Розглянуті питання, пов’язані з розробкою концепції удосконалення моделі оцінки якості процесів на підставі вимірювання досягнення запланованого рівня результативності із застосуванням «шкали зрілості». Визначені принципи, закладені в модель оцінки, які засновані на розумінні того, що процес оцінки не є «лінійним» процесом, а є процесом, який функціонує як безперервний цикл. Запропонована вдосконалена модель оцінки процесу із застосуванням принципів «структурної моделі» і реалізацією методології PDCA дозволяє забезпечити представлення можливостей процесів на рівні організації, забезпечуючи прозорість в поданні здатності процесів створювати цінності.