Ексергетичний баланс і ефективність зворотноосмотичних модулів - Kardasevich, O.O.; Chichenin, V.V.; Shulyak, I.D.; Demchenko, N.V. (Праці Одеського політехнічного університету, 2017)
Запропоновано варіант використання ексергетичного методу аналізу зворотньоосмотичних (мембранних) установок (ЗОУ) для підготовки додаткової води, отримуючих поширення при реконструкції хiмцехов українських АЕС. Виконана оцінка эксергетической ефективності мембранних модулів очищення води і виявлено характер впливу основних параметрів ЗОУ на термодинамічну ефективність їх роботи. Зроблено висновок про можливі напрямки вдосконалення таких установок.