Модальний аналіз коробчастої балки за допомогою чисельних методів - Rahbar-Ranji, Ahmad (Праці Одеського політехнічного університету, 2016)
Для розрахунку власних частот і форм коливань виконано модальний аналіз структур. Ці параметри є основною технічною інформацією, необхідною для аналізу і розробки будь-яких структур. Інформація про них додатково необхідна для розуміння і моделювання динамічної поведінки структур. Для прогнозування цих параметрів в простих структурах може бути використаний теоретичний підхід, однак для складних структур необхідно використовувати чисельні методи. Заявлено, що для складних структур аналітичне рішення може бути використано для прогнозування власної частоти моди першого порядку за допомогою спрощення складних структур до простих. У даній роботі проведено чисельні дослідження модального аналізу коробчастої балки, а також проведено порівняльний аналіз з моделлю двоопорної балки, яка має аналогічні характеристики поперечного перерізу. Виявлено, що за допомогою моделі двоопорної балки можна прогнозувати вібрації першого порядку, за умови адекватного врахування граничних умов.