Аналіз напружено-деформованого стану сферичної пологої оболонки з включенням - Kozin, O.B.; Papkovskaya, O.B. (Праці Одеського політехнічного університету, 2016)
Розробка ефективних методів визначення напружено-деформованого стану конструкцій з тонкостінними включеннями, підкріпленнями та іншими концентраторами напружень є важливим завданням як з теоретичної, так і з практичної точки зору, зважаючи на їх велике практичне застосування. Мета: Метою роботи є аналіз напружено-деформованого стану сферичної пологої оболонки. Матеріали і методи: У роботі на основі узагальненої схеми інтегральних перетворень запропоновано конструктивний метод прямого чисельно-аналітичного розв’язання крайової задачі розрахунку напружено-деформованого стану сферичної пологої оболонки з включенням при вигині. Результати: Представлено результати чисельних розрахунків. Розрахунки дозволяють спрогнозувати величину деформації конструкцій у вигляді циліндричних оболонок з підкріпленнями і визначити її оптимальні параметри при проектуванні або у виробництві. Отримані результати можуть бути використані при визначенні характеристик міцності структурних елементів, що складаються з композиційних матеріалів. Стаття містить порівняльний аналіз результатів і демонструє ефективність методу при вирішенні даного класу задач.