Дослідження динаміки руху ланок імпульсного редуктора нової компактної конструкції - Ambartsumyants, Robert V.; Subbotina, Maryna I. (Праці Одеського політехнічного університету, 2015)
Імпульсні редуктори дозволяють забезпечити переривчастий або безупинний з заданою нерівномірністю рух при великих передаточних відношеннях. Метою є динамічні дослідження нової компактної конструкції імпульсного редуктора. Розроблено математичну модель редуктора, яка складається з трьох систем диференціальних рівнянь руху, що зв’язані між собою часовими параметрами як границями інтегрування відповідних періодів руху ланок. Особливість складання математичної моделі даної конструкції редуктора як передачі зі змінною структурою протягом циклу міститься у співпадінні періодів спільного руху обойм одного з механізмів вільного ходу та незалежного руху обойм другого. Дослідження динаміки циклу руху ланок редуктора проведені для послідовних періодів заклинювання механізмів вільного ходу, спільного руху обойм і їх незалежного руху. Визначено динамічні характеристики і закони руху ланок редуктора. На основі математичної моделі редуктора стає можливим чисельний аналіз впливу конструктивних і інерційних характеристик на динамічні характеристики імпульсного редуктора даної конструкції.