Метод дискретизації в задачі про стійкість прямокутних плит на сингулярній пружній основі - Tatsiy, R.M.; Ushak, T.I. (Праці Одеського політехнічного університету, 2015)
В даній статті запропонований новий наближений метод розв’язання задач про стійкість прямокутних плит на сингулярній пружній основі. Задача знаходження критичних сил зводиться до розв’язання диференціальних рівнянь з сингулярними коефіцієнтами у формі дельта-функцій. В основу методу покладено апроксимацію коефіцієнтів відповідних диференціальних рівнянь узагальненими функціями. Стаття містить порівняльні результати і демонструє ефективність методу при розв’язуванні задач про стійкість. Отримані нові результати, невідомі в спеціалізованій літературі.