Розробка САПР, що реалізує алгоритм чисельно-аналітичного методу граничних елементів - Коrniyenko Yu.V.; Suryaninov, M.G. (Праці Одеського політехнічного університету, 2014)
Реалізація алгоритмів чисельно-аналітичного методу граничних елементів досі здійснювалася за програмами, написаними мовою середовища MATLAB. Кожна з цих програм носить локальний характер, тобто застосовується для вирішення конкретного завдання: розрахунку балки, рами, арки і т.д. А побудова матриць в цих програмах є трудомісткою. Метою роботи є аргументований вибір мови програмування для розробки нової САПР, що дозволяє реалізувати алгоритм чисельно-аналітичного методу граничних елементів і створити засоби візуалізації вихідних об’єктів і результатів розрахунку. Проведені дослідження показують, що з усіх основних мов програмування найбільш ефективним для розробки САПР, що реалізує алгоритм чисельно-аналітичного методу граничних елементів, є мова Java. Можливості цієї мови дозволяють розробити не лише розрахункову частину САПР, але і графічний інтерфейс для побудови геометричних моделей і інтерпретації результатів розрахунку.