Уточнення змісту облікової політики ремонтних підприємств з питань обліку їх доходів - Balan, A. A.; Titarenko, V. V. (Праці Одеського політехнічного університету, 2014)
На сучасному етапі розвитку економіки дохід є одним з найважливіших показників ефективності діяльності підприємства, який цікавить як зовнішніх, так і внутрішніх користувачів. Дослідження організації обліку доходів є актуальним. Метою є узагальнення та аналіз теоретико-методичних засад обліку доходів та розробка пропозицій щодо його удосконалення для ремонтних підприємств. Наукова значимість дослідження полягає у визначенні єдиної стратегії розвитку системи бухгалтерського обліку доходів ремонтних підприємств, а практична — у розробці заходів щодо вдосконалення обліку доходів підприємства. Методологічною основою дослідження є П(с)БО 15 “Дохід”, МСБО 18 “Дохід” та Податковий кодекс України. Цінністю дослідження є уточнення змісту облікової політики доходів ремонтних підприємств і впровадження додаткових аналітичних рахунків субрахунку 703 “Дохід від реалізації робіт і послуг”. Одержані результати можуть бути використані ремонтними підприємствами для покращення організації обліку доходів і підвищення ефективності обліку діяльності.