“Malva Alcea”: розвиток військово-морського потенціалу України за допомогою технології React Native. - Maksymov, Maksym; Kiriakidi, Maksym; Toshev, Olexander; Maksymov, Oleksii (Праці Одеського політехнічного університету, 2024)
У сфері військових операцій, що швидко розвивається, поява цифрових технологій відкрила безпрецедентні можливості та ефективність. «Цифровий адмірал “Malva Alcea”» є прикладом такого перетворення, представляючи мобільний додаток на базі React Native, розроблений для революціонізації розрахунків цілі ракет в українському флоті. Стаття розглядає критичну потребу в інноваціях у відповідь на традиційні, ручні методи розрахунків, які займають багато часу та схильні до помилок. Вона відстежує розробку додатка, виділяючи вибір React Native за його міжплатформні можливості та легкість інтеграції з навігаційними даними. Стаття надає повний огляд архітектури додатка, включаючи інтуїтивно зрозумілий інтерфейс користувача, надійну модель зберігання даних та інтеграцію складної математичної моделі для цілевказування ракет. За допомогою зворотного зв’язку користувачів та оперативного впровадження додаток продемонстрував значне скорочення часу розрахунків та покращення точності, тим самим підвищуючи оперативну ефективність та прийняття рішень у сценаріях морської оборони. Крім того, у статті розглядаються виклики, з якими зіткнулися під час розробки, такі як забезпечення безпеки даних та підтримання адаптивності системи для майбутніх розширень. Вона завершується окресленням майбутніх напрямків для додатка, включаючи потенційні інтеграції з більшими платформами обізнаності про ситуацію та розширення на інші операційні системи, підкреслюючи вирішальну роль цифрових інновацій у просуванні військових можливостей та стратегічних операцій.