Міждисциплінарний підхід до формування інформаційно-навчального середовища. - Mygal, Valerii; Mygal, Galina (Праці Одеського політехнічного університету, 2024)
Притаманні навчальному середовищу різні види джерел інформації породжують різноманіття інформаційних полів і потоків, що створює труднощі студентам у виборі засобів їх обробки, відображення та аналізу. Мета роботи – показати нові можливості, що надає геометризація інформаційних потоків в системі «студент – інформаційно-навчальне середовище» на міждисциплінарній основі. Вона дозволяє порівнювати інформаційні навчальні потоки з їх графічними образами – геометричними моделями, більша наглядність яких сприяє глибокому їх вивченню і аналізу за допомогою взаємозв’язаних параметрів і статистичних показників. Використання уніфікованих засобів виявлення структури інформаційних потоків і полів дозволяє аналізувати їх просторово-часову узгодженість. Це сприятиме оптимізації структури навчального середовища, адаптивність якого надасть студентам відчуття ефективності, а викладачам – нові можливості для створення інноваційних засобів для навчання і самонавчання.