Розробка і обґрунтування працездатності палива для підкритичної установки, керованої прискорювачем електронів - Krasnorutskii, V.S.; Belash, M.M.; Gohar, Y.; Abdullaev, A. M.; Kushtym, A.V.; Soldatov, S.O. (Праці Одеського політехнічного університету, 2017)
Представлено варіанти конструкції та технологічні особливості виготовлення паливних збірок для підкритичної ядерної установки «Джерело нейтронів», керованої прискорювачем електронів, з тепловидільними елементами стрижневого типу. Розроблене паливо є альтернативним паливу ВВР-М2, яке виробляється і поставляється ВАТ НЗХК (Росія) для вітчизняних дослідницьких ядерних установок. Приведено результати дореакторних випробувань, нейтронно-фізичних та тепло-гідравлічних розрахунків в обґрунтування надійності і безпечності використання розробленого палива в підкритичній установці.