Технологія тестування програмних модулів на основі варіантів використання - Kungurtsev, Аlexey B.; Nguyen, Tran Quoc Vinh; Novikova, N.O. (Праці Одеського політехнічного університету, 2017)
Розроблено автоматизовану технологію, що поєднує процеси опису варіанта використання (прецеденту) і складання наборів тест-кейсів. Для цього запропонована математична модель прецеденту, що представляє його у вигляді орієнтованого графа. Кожна вершина графа відповідає пункту прецеденту, а кожна дуга визначає умови переходу і дані, що визначають ці умови. Засто-сована класифікація пунктів сценаріїв прецеденту, що дозволила виділити 7 типів пунктів. Для кожного типу пункту прецеденту розроблен окремий шаблон тест-кейса. Шаблони мають 3 розділа: дані, що вводяться в даному пункті, дані що раніше надійшли в систему, та результати виконання пункту. Розроблен алгоритм виявлення незалежних шляхів і процедура визначення завершення обходу. Розроблені програмні засоби, що підтримують запропоновану технологію складання тест-кейсів. Проведені випробування показали істотне скорочення часу при використанні даної технології в порівнянні з існуючими рішеннями, які передбачають розді-льні процеси опису прецедентів і складання тест-кейсів.