Розробка противоконтрафактної системи перевірки продукції - Narimanova, О.V. (Праці Одеського політехнічного університету, 2015)
Метою дослідження є розробка противоконтрафактної системи перевірки продукції. Сформульовано основні вимоги до зазначеної системи, обґрунтовано вибір методу перевірки автентичності продукції. На основі запропонованого раніше методу перевірки цілісності та автентичності QR-коду розроблено схему противоконтрафактної системи перевірки продукції. Запропонована в рамках системи технологія перевірки продукції є простою, економною в реалізації, не потребує зовнішньої зміни упаковки продукції, не порушує існуючий виробничий процес. Розроблена технологія може бути рекомендована для використання власними підприємствами та державними установами, які зацікавлені в захищеності своєї продукції від підробки, а також у відстеженні і вилученні з обігу контрафактної продукції.