Аналіз ефективності роботи монарної і бінарної ГеоТЕС для умов України - Denysova, А.Е.; Ilina, Ekaterina A. (Праці Одеського політехнічного університету, 2015)
З кожним днем все більше зростає дефіцит природного газу і вугілля. У зв’язку з цим велика увага приділяється нетрадиційним джерелам енергії. Геотермальна електроенергетика є однією з самих економічно ефективних технологій. Новітні енергетичні технології з використанням геотермальних ресурсів відрізняються екологічною чистотою і за ефективністю наближаються до традиційних. Метою дослідження є аналіз ефективності роботи монарної та бінарної ГеоТЕС для умов України. В роботі розглянуто перспективи розвитку геотермальної енергетики України та інших країн. Представлено принципові теплові схеми монарної та бінарної енергоустановок, а також принцип їх дії. Розглянуто переваги й недоліки таких схем. Проведено аналіз ефективності роботи монарної і бінарної ГеоТЕС для умов України. Цінність дослідження та практичне значення результатів роботи полягає у тому, що для України монарні і бінарні ГеоТЕС є дуже перспективними, але кожна схема для своїх умов.