Розробка противоконтрафактної системи перевірки продукції

Автор(и)

  • Oлена Василівна Нарiманова Національний університет "Одеська політехніка"

DOI:

https://doi.org/10.15276/opu.2.46.2015.22

Ключові слова:

противоконтрафактна система, перевірка продукції, QR-код, перевірка цілісності, перевірка автентичності

Анотація

Метою дослідження є розробка противоконтрафактної системи перевірки продукції. Сформульовано основні вимоги до зазначеної системи, обґрунтовано вибір методу перевірки автентичності продукції. На основі запропонованого раніше методу перевірки цілісності та автентичності QR-коду розроблено схему противоконтрафактної системи перевірки продукції. Запропонована в рамках системи технологія перевірки продукції є простою, економною в реалізації, не потребує зовнішньої зміни упаковки продукції, не порушує існуючий виробничий процес. Розроблена технологія може бути рекомендована для використання власними підприємствами та державними установами, які зацікавлені в захищеності своєї продукції від підробки, а також у відстеженні і вилученні з обігу контрафактної продукції.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Біографія автора

Oлена Василівна Нарiманова, Національний університет "Одеська політехніка"

PhD

Посилання

Гасёровски-Денис, Э. Наступление на контрафакт [Електронний ресурс] / Э. Гасёровски-Денис // ИСО - Международная организация по стандартизации. Разработчик и издатель международных стандартов. — 2014. — Режим доступу: http://www.iso.org/iso/ru/news.htm?refid=Ref1809 (Дата звернення: 24.04.2015).

Наріманова, О.В. Метод захисту QR-коду з використанням цифрового водяного знаку / О.В. Наріманова, Д.М. Семенченко // Інформатика та математичні методи в моделюванні. — 2013. — Т. 3, № 4. — С. 361—368.

Наріманова, О.В. Перевірка цілісності та автентичності QR-коду / О.В. Наріманова // Тези доповідей Х Міжнародної науково-практичної конференції «Військова освіта і наука: сьогодення та майбутнє». — К.: ВІКНУ, 2014. — С. 63.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-06-02

Як цитувати

[1]
Narimanova О. 2015. Розробка противоконтрафактної системи перевірки продукції. Праці Одеського політехнічного університету. 2(46) (Чер 2015), 124–127. DOI:https://doi.org/10.15276/opu.2.46.2015.22.

Номер

Розділ

Комп’ютерні й інформаційні мережі і системи. Автоматизація виробництва