Динамічна задача для двохшарової полоси на жорсткій основі

Автор(и)

  • Юрій Петрович Глухов ін-т механіки ім. С.П. Тимошенко НАН України

DOI:

https://doi.org/10.15276/opu.2.44.2014.03

Ключові слова:

початкове напруження, двошарова полоса, стисливий матеріал, навантаження, що рухається з постійною швидкістю

Анотація

Наведено проміжні результати дослідження плоских задач про збурення рухомим поверхневим навантаженням багатошарової основи з початковими (залишковими) напруженнями. У рамках лінеаризованої теорії пружності для тіл з початковими напруженнями розглянуті постановка і метод розв’язання плоскої усталеної задачі про збурення двохшарової заздалегідь напруженої полоси на жорсткій основі поверхневим навантаженням, що рухається з постійною швидкістю. Розглянута модель шаруватого середовища “пластина і заздалегідь напружений шар”. Рівняння руху пластини записуються з урахуванням зсуву і інерції обертання. Матеріал шару вважається стисливим, ізотропним в природному стані. Форма пружного потенціалу має загальний вигляд і повинна бути конкретизована лише при виконанні чисельних розрахунків. За допомогою методу інтегральних перетворень Фур’є отримано в загальному вигляді фундаментальне розв’язання задачі при різних умовах контакту і швидкостях руху навантаження.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Біографія автора

Юрій Петрович Глухов, ін-т механіки ім. С.П. Тимошенко НАН України

канд. фіз.-мат. наук, доц.

Посилання

Гузь, А.Н. Упругие волны в телах с начальными (остаточными) напряжениями: монография / А.Н. Гузь; НАН Украины. Ин-т механики им. С.П. Тимошенко. — К.: А.С.К., 2004. — 671 c.

Бабич, С.Ю. Об одной динамической задаче для слоистого сжимаемого полупространства с начальными напряжениями / С.Ю. Бабич, Ю.П. Глухов, А.Н. Гузь // Прикладная механика. — 2008. — Т. 44, № 4. — С. 35—55.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-03-07

Як цитувати

[1]
Glukhov, Y.P. 2014. Динамічна задача для двохшарової полоси на жорсткій основі. Праці Одеського політехнічного університету. 2(44) (Бер 2014), 9–14. DOI:https://doi.org/10.15276/opu.2.44.2014.03.